Вече се набират кандидатите, които трябва да са навършили 16 години. Ако владеят английски, това ще е предимство при селекцията на приетите за обучение. Кандидатите могат да изпращат резюме на e-mail: office@filmforge.org, след което ще има интервю с тях.

Стартът на актьорския курс е на 13 март и ще се води от актьора Велизар Бинев, който в продължение на 14 седмици ще разкрива тайните на изкуството на играта пред камера.

Центърът за професионално обучение към "Ню Бояна" е лицензиран да обучава студенти в 9 професии с 10 специалности, достигащи до трето от общо четирите нива на професионална квалификация, съгласно Списъка на професиите за професионално образование и обучение.

След успешното завършване на курса и полагане на държавните изпити, всеки студент получава сертификат за професионална квалификация (цялостна професия) или сертификат за квалификация за част от професия.

Повече от половината обучение е практика, а за най-добрите студенти се осигурява реална възможност да започнат работа във филмовата индустрия, посочват от "Ню Бояна".

Eдин от следващите курсове, които ще стартира филмовата студия, е за триизмерна симулация. Това е експертът, който работи в сферата на компютърно генерираните визуални ефекти в киното и има задачата да създава динамични изображения, които по нищо не се отличават от реалните им еквиваленти, като например природни стихии и всичко свързано с огън, вода, вятър и земя. На 3D Simulation артистите не са чужди неща като експлозии, изригващи вулкани, циклони, пушеци, последици от земетресения, реалистични разрушения на сгради и цели градове, обясняват от "Ню Бояна".

Източник: mediapool