Няма логика да не задвижим в синхрон два взаимносвързани процеса, каквито са реконструкцията на централната градска част и модернизирането на Сувенирната палата, която е неделима част от нея. Защо за пореден път трябва да направим нещо и след това да го рушим, защото не сме се сетили своевременно, че то е пряко свързано с друг. Защо трябва да ремонтираме центъра и след това да влязат строителните машини, които ще работят по Сувенирната палата?

Няма логика да се отхвърля предложение за изготвяне на ПУП и стартиране на процедура по намиране на инвеститор, само защото това е удобен информационен повод за показване в медиите на шепа врачански политици. Всъщност, нито един от общинските съветници не даде категоричен аргумент срещу това предложение.

Сувенирната палата ще се превърне в ново модерно и привлекателно място. Въпреки ДПС и БСП, които показаха завиден предизборен синхрон. Жалкото е, че се страхуват да бъдат част от промяната на Враца и държат на всяка цена да бъдат деструктивните сили, които предпочитат да пречат. И докато от местното ДПС никой няма кой знае какви очаквания, то социалистите определено ме разочароваха", пише в заключение Калин Каменов.