Местната парламентаристка Цветелина Дамяновска от групата на БСП се обяви против построяване на търговска сграда за 4-5 месеца, само с магазини и офиси. Според нея могат да възникнат съмнения за частни интереси. Главният архитект на Враца Чавдар Спасов, отговори, че имотът, на който е построена сградата, е частна общинска собственост, а публична общинска собственост са само 3-те метра към фонтана, които искат да включат към ПУП-а, като сегашното решение по никакъв начин не влияе на бъдещите решения за сградата и терена.

Калин Каменов допълни, че ще настоява пред бъдещия инвеститор част от сградата да остане общинска или поне първия етаж. Градоначалникът подчерта, че ще изисква сградата да отговаря и на архитектурната визия на района. След като теренът пък се даде на инвеститор, това ще стане с отстъпено право на строеж.

Съветниците изслушаха обясненията на градоначалника и гласуваха. За да се приеме решението, трябваше да се съберат поне 25 гласа „за“, но те се оказаха само 24.

Председателя на Общинския съвет Румен Антов предложи докладната да се прегласува. Второто гласуване беше почти същото - 23 гласа „за“, 3 „против“ и 4 „въздържал се“.

Така стана ясно, че засега Сувенирната палата няма да се събаря. За след време - не се знае.