Оказа се, че трима от репортерите на вестника са изтърпели наказанията си и са освободени. На тяхно място, избрани с конкурс започват да творят нови „журналисти под прикритие”, както самите те се пошегуваха. „Под прикритие са”, тъй като извън високите стени на затвора, никой няма да ги види в процес на творческата им дейност, мнозина дори няма да им повярват, че са били репортери. А на тях не им е било съвсем лесно да станат част от редакционен екип. Кандидатите са представили свой репортажи и информации за събития зад тежката затворническа порта. След разглеждане от специална комисия трима осъдени са показали необходимите качества и вече са в екипа на „Заедно”.

Вчера всички заедно обсъдиха новия брой на своя вестник и предложиха малки промени в макета и рубриките му. Те не се оплакаха, че нямат достъп до интернет и оценяват условията в които ги е поставила собствената им вина. На помощ за справки и информация разчитат на речниците и енциклопедиите.

Планьорката премина в истинска творческа атмосфера и нескрита емоция от факта, че петимата затворени, ще вършат нещо интересно и полезно. Нищо чудно един от тях, който е кандидатствал с история и география в университет, след изтичане на наказанието си да кандидатства във факултета по журналистика. Оценката му по български език и литература в дипломата била много добра, а тук в затвора е сигурен, че работата за вестника ще му бъде като урок за нов старт в живота.