Около кътовете за отдих отново има различни отпадъци и обелки от семки. Гледката предизвика негодуванието на гражданите. Някои от хората бяха толкова възмутени, че дори не пожелаха да коментират видяното. Други споделиха какво според тях трябва да се направи, за да се спре рушенето.

„Необходима е повече съвест в обществото и най-вече в младото поколение. Може би това е рецептата, за да не се случват такива неща“, каза за MediaNews Тодор Райчев.

Своето разочарование от видяното изказа и Иванка Мишева. „За всяко провинение си има наказание. То е в теорията на възпитанието. Крайно време е да разберем, че наказанието е един от етапите на възпитанието“.

Това е поредното посегателство срещу общинско имущество от недобросъвестни граждани. Многобройни са случаите на изпочупени пейки, осветителни тела, детски съоръжения и други, на запалени контейнери за битови отпадъци и унищожени декоративни растения.

Куп отпадъци - чаши, фасове, хартийки и бутилки има и в градския парк, намиращ се над СУ „Иван Вазов“. Изпочупени са и две от пейките, както и осветителните тела.

Напомняме, че ако граждани станат свидетели на подобни вандалски прояви, могат да сигнализират за това в Районно управление "Полиция" или на оперативния дежурен в Общината.

Съгласно наредбата за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Мездра, глобата за такива нарушения варира от 50 до 200 лева.