След като днес в Националната информационна система бяха отчетени 4 нови случая на инфектирани с COVID-19 в област Враца, от местното РЗИ уточниха, че новите 4 случая са както следва: мъж на 32 г., с адрес по местоживеене в гр.София, и посочен карантинен адрес в с.Остров, мъж на 56г. от гр. Козлодуй - диагностициран - домашно лечение; лицето е открито активно в хода на епидемичното проучване, като контактно на вече потвърден случай. Предприети са изолационни мерки и за контактните от домашна среда.

Другият регистриран е мъж на 55 г. от гр. Козлодуй. Той е оставен на домашно лечение. Лицето е открито активно в хода на епидемичното проучване като контактно на вече потвърден случай. Предприети са изолационни мерки и за контактните от домашна среда.

Четвъртият заразен е жена на 73 г. от с.Попица. От започнатото епидемично проучване е установено, че от 7-ми юли лицето се намира в обл. София (гр. Костинброд), и към момента същото е хоспитализирано в V-та градска болница – София. Няма близки контактни лица на територията на обл. Враца през последните 20 дни. Епидемичните проучвания по случаите продължават.

Така случаите на диагностицирани с COVID-19 от началото на епидемията станаха 66. Излекуваните са се увеличили с 5 - на 51, а активните случаи станаха също по-малко 13.

На домашно лечение са оставени 10 души.

За последното денонощие на територията на област Враца са взети 22 нови проби за COVID-19. 16 са на персонал от ДГ "Щастливо детство" във Враца, взети по разпореждане на Министерството на здравеопазването и 6 проби са контроли на потвърдени случаи с изтичаща карантина.

Резултати се чакат от 16 проби.

Оставащите под карантина са 65 лица, като общият им брой с натрупване е 4343.