Присъстващите коментираха проблемите си и зададоха въпроси на управителя на общинското предприятие „Социални дейности”, Емилия Александрова, на зам. кмета Петя Долапчиева и зам. председателя на Общинския съвет Владислава Лакова. Чуха се мнения, че около избори пенсионерите получават някакво внимание и след това ги забравят. Предстои новият Правилник да бъде изготвен и клубовете на възрастните хора да започнат прилагането му с цел подобряване организацията на дейността си.

На срещата естествено стана дума и за недостатъчните пари отпускани за клубовете и пенсионерите проявиха интерес към за начините и стъпките за участие в проекти, които им бяха разяснени от експертите в Областния информационен център във Враца, Гроздан Темнишки и Станислав Тунов. Те представиха добри практики на пенсионерски клубове от страната, които се включват към проекти в партньорство с читалища и Общини под формата на Неправителствени организации.

Разяснено бе, че след регистрацията им в съда като НПО, клубовете могат да кандидатстват и за европейско финансиране по трансграничния проект България-Сърбияи така финансово да обезпечават културни дейности,социални контакти, помощ в домакинството, тематични срещи и административно консултиране.