Вместо единна Елитна група, първенствата (в редовната си фаза), да бъдат обособени на две групи - Източна и Западна на географски принцип. При 19-годишните, „А“ група остава единна и в нея ще играят 17 отбора.

Така през настоящия сезон Монтана ще има отбори и в трите елитни групи при подрастващите, а другият представител на Северозапада е Ботев (Враца), който ще участва във възрастовата група до 15 г.

Регламентът предвижда в редовната фаза от първенството на двете групи U15 да се играе всеки срещу всеки при разменено гостуване. На база на полученото класиране, отборите от 10 до 12 място изпадат.

Отборите от 1 до 3 място във всяка от двете групи ще сформират обща шестица, в която отново ще се играе на принципа всеки срещу всеки, при разменено гостуване за разпределение на местата от 1 до 6 в крайното класиране.

На същия принцип, отборите от 4 до 6 място в двете групи ще сформират обща шестица, която ще разпредели местата от 7 до 12 в крайното класиране.

Отборите от 7 до 9 място в двете групи ще сформират обща шестица, която ще разпредели местата между 13 и 18 в крайното класиране.