Вечерта на 19.08.2018 г. обвиняемият посетил питейно заведение в село Камено поле, където консумирал алкохол. Между него и друг посетител възникнал скандал, съпроводен със сбиване. След намеса на присъстващи разправията между двамата била прекратена.

По-късно, след като и двамата били напуснали заведението, Мирослав Гешев се качил на колесен трактор, паркиран на улицата пред дома му. Въпреки че нямал необходимата правоспособност на водач на МПС, той го запалил и тръгнал към дома на опонента си.

По-малкият му брат - Явор Гешев, видял това и се затичал след него, за да попречи на продължението на скандала. Междувременно извикал майка им, тъй като се опасявал от повторното сбиване с участието на брат му.

Движейки се с трактора по улица "Цар Иван Шишман", обвиняемият Мирослав Гешев видял Явор. Той натиснал съединител и спирачка, но не успял да спре и блъснал момчето с лявата предна част на трактора. След това завил надясно, при което МПС се ударило в телена ограда с колове.

Обвиняемият слязъл от трактора и видял лежащото на земята момче, което имал кръв по главата. Изплашил се, качил се в кабината и тръгнал към дома си, където паркирал МПС на първоначалното му място. Впоследствие измил с вода предната част на трактора, за да заличи следите от престъплението.

След подаден сигнал на тел. 112 на местопроизшествието пристигнали служители на РПУ - Роман и медицински екип, който констатирал смъртта на тринадесетгодишното момче.

От изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалият починал в резултат на съчетана травма - черепномозъчна, гръдна и коремна. Освен това той имал счупвания на бедрена и хълбочна кост.

В хода на досъдебното производство е било констатирано, че при предизвиканото от обвиняемия ПТП той е бил с концентрация 0,62 промила алкохол в кръвта.

Предстои делото да продължи в съда.