© Снимката е илюстративна

"По една щастлива случайност грабежът е останал недовършен. Това, което искам да подчертая е, че по първоначални данни се констатира ужасяваща безотговорност от страна на Български пощи при съхранението и опазването на средствата. Прокуратурата във Видин е в очакване органите на МВР да заловят извършителите, които до момента не са идентифицирани и да предоставят годни доказателства за задържането и привличането им към наказателна отговорност."

Знае се, че към 5 часа тази сутрин, трима маскирани и въоръжени са изненадали охранителя, който е и портиер, след като са влезли през заден вход на сградата и го вързали с белезници в стаята му. След това се опитали да разбият трезора, но не са успели.

По думите на Влашев, видинската поща разчита на собствена и външна охрана. По време на обира се е задействал датчик на охранителната фирма. Полицията разполага и със записи на охранителните камери. Работи се по всички версии, включително и за вътрешна информация. Остава засиленото полицейско присъствие в града.

Източник: БНР Видин