© Община Враца

„Чест е, че Враца е домакин на събитие, насочено към грижата, образованието и личностното развитие на една от най-уязвимите групи на нашето общество. Вярвам, че чрез Вашия професионализъм, днешното събитие ще осигури поле за обмяна на опит и добри практики за постигане на още по-високи резултати при работа с ученици със специални образователни потребности. Желая успех на участниците и на добър час на конференцията!“, заяви зам.-кметът Долапчиева.

Гостите на националната конференция поздрави и Грета Ганчева, директор Дирекция „Приобщаващо образование“ към Министерство на образованието и науката, Лорета Колева, началник на РУО – Враца и Илияна Янинска, директор на ЦСОП „Д-р Петър Берон“.

Събитието е под патронажа на кмета на Община Враца и се провежда в два поредни дни (8 и 9 септември). Инициативата се организира от Центъра за специална образователна подкрепа „Д-р Петър Берон“, със съдействието на Регионално управление на образованието и Национална асоциация на работещите в центровете за специална образователна подкрепа.