Областното ръководство на ПП "Народен съюз" във Враца подкрепи с декларация кмета на община Криводол Петър Данчев.

"Заставаме зад действията на кмета на община Криводол г-н Петър Данчев и начина, по който той управлява”, се казва в декларацията, подписна от областния председател на партията Георги Димитров и от Пламен Ганецовски, член на Управителния съвет на ПП "Народен съюз”.

"Не се съмняваме, че решенията, взети от него, са в полза и защитават интересите на жителите на Криводол и селата от общината и целят добруването на хората в нея. Г-н Петър Данчев беше избран за втори мандат като кмет на община Криводол, което недвусмислено говори за неговия управленски капацитет.

Подкрепяме кмета на община Криводол г-н Петър Данчев и декларираме нашата увереност, че с действията си той укрепва авторитета на ПП "Народен съюз”, заявяват в декларацията от областното ръководство на партията.

Поводът за декларацията са скандалните събития, разиграли се в края на седмицата, при които кметът на Криводол бе заплашен, а неговият заместник Дияна Милетиева - нападната с бухалка заради решението на Петър Данчев да уволни заместник-кмета Албена Иванова от квотата на Реформаторския блок.

След хулиганските прояви лидерът на Реформаторския блок в Криводол и общински съветник Христо Доков и неговата съпруга Миглена бяха прибрани в ареста.