Заловеният вчера младеж с канабис се казва Иван Лъчезаров Иванов, по известен в Враца като Шефчето. Посочваме кой е да го знаят хората, а не само да е стар познайник на полицията. Служителите на реда са го задържали не за първи път. Тарикатът ги е разигравал този път и от ареста, като съвсем като добър актьор е симулирал „страшни” болки в корема и полицаите подали сигнал на 112 да дойде спешно линейка. Екипът на спешния център за минути е бил в поделението на МВР и прегледал Шефчето. Само че, номерът му не минал пред медицинските специалисти. Те не открили никакви симптоми за „страшна” болка и диагнозата им била ”нищо му няма”.

В бюлетина от Дирекцията на МВР –Враца не се споменава, че Шефчето отдавна управлява Аудито си без книжка. Факт, които е известен и на полицията и на широк кръг от познати и непознати на наркоманчето. Вероятно има причина да не се споменава и това, че по време на задържането му в колата е имало и непълнолетно лице. На крак са вдигнати и инспекторите от детската педагогическа стая от Районното управление. Детето е предадено с протокол на родителите му.

В информацията от пресцентъра на МВР се съобщава, че срещу Иван Лъчезаров е образувано наказателно производство. Дано, най-после преписката да стигне до прокуратурата, от там да повдигнат обвинение и Шефчето да се изправи на подсъдимата скамейка. Иначе той ще продължава с наркотиците и ще прилъгва непълнолетни да му стават авери.