Заместник-кметът по хуманитарни дейности Венци Пасков връчи на призьорите в трите категории луксозни фотоалбуми с природни и исторически забележителности по поречието на река Дунав в България и Румъния, осигурени от Община Видин. Заелите първите три места в категория X-XII клас ще влязат в състава на националния отбор за участие в Международната олимпиада по география, която през 2019 г. ще се проведе в китайския мегаполис Хонконг.

Лауреатите, класиралите се на първите пет места, получили оценка отличен (6,00) от националния кръг на олимпиадата и завършващи средното си образование през настоящата учебна година, ще имат правото да кандидатстват във всички висши учебни заведения в страната, без да полагат приемен изпит по предмет „География“.

Христина Маркова благодари на Любка Найденова, директор на училището домакин, на Регионалното управление на образованието и на Община Видин за безупречната подготовка и провеждане на състезанието.

Националната олимпиада се проведе от 12 до 14 април. Тя се организира от Министерството на образованието и науката и Регионалното управление на образованието, с подкрепата на Община Видин, на образователните и културни институции в града. В нея взеха участие около 90 ученици от цяла България. По време на престоя си те имаха възможност да се запознаят с историята на Видин и да посетят туристически обекти.