© Община Видин

Временно изпълняващият кмет на Община Видин Цветомира Илиева поздрави присъстващите: „За поредна година състезанието премина при изключително голям интерес и показа, че във Видин живеят и учат много талантливи и способни деца и младежи, с които се гордеем. Адмирации и за участието на нашите гости от Румъния и Сърбия. Пожелавам на всички Вас да постигате и занапред много успехи в сферата на най-точната наука – математиката и да бъдете истински удовлетворени от своето призвание!“ – каза Илиева. Тя връчи златните медали и грамотите на участниците, заели първо място в своята възрастова група, както и специалната награда на кмета – парични средства за най-добрите видински математици.

Сред присъстващите бяха Веселка Асенова - началник на Регионалното управление на образованието, Георги Иванчев – почетен член на Съюза на математиците в България и почетен гражданин на Видин, Теодора Андрейнска - президент на Инър Уийл клуб Видин и други.

Дамите от Инър Уийл клуб наградиха с лакомства отличните математици.

Традиционното Димитровденско математическо състезание се организира от Съюза на математиците в България – Секция Видин, Община Видин и Регионалното управление на образованието.