Президентът Росен Плевнелиев поздрави доброволците с думите: "Вие сте за пример, идвате от цяла България, но всеки един от вас е пример - с добрината, която излъчва, с ръката която подава, със смисъла, който търси и с активната позиция, която има. Благодаря ви от все сърце, оставам с вас!“.

Тази година за наградите "Доброволческа инициатива 2016" се съревноваваха 51 инициативи на доброволци, реализирани в различни градове и села на страната. Сред тях бе и доброволческата инициатива на Народно читалище "Просвета-1929" - Оселна "Изплети топлина” към Фондация "Има начин”, чиято основна цел е подпомагане на бездомни и социално слаби хора. Дейността е се реализира за втора поредна година, като се събират прежди и се плетат дрехи, шапки, шалове, ръкавици и др. за тази група хора. Участниците в нея са работещи и пенсионери - около 15 човека. Тази инициатива ще продължи и в бъдеще, защото е нужно да има доброволци, които да помагат на хората, изпаднали в беда, смятат доброволците от Оселна, които бяха отличени с грамота за участие в националния конкурс "Най-добра доброволческа инициатива 2016".

"Ние бяхме поощрени от голямата благодарност на стотиците нуждаещи се (мъже, жени, деца и възрастни хора без дом), от ентусиазма на всички доброволци, които сътвориха с голяма любов и желание своите дарения, заяви след награждаването Десислава Димитрова, секретар-библиотекар на НЧ "Просвета -1929”. Това допринесе да се чувстваме доволни от добре свършената работа. Успяхме да дарим топлина и надежда на бедните и бездомни хора. Резултатите ни окуражиха и мотивираха да продължаваме с доброволческите инициативи и занапред".

На церемонията присъства и кметът на мездренското село Оселна Росен Николов. Накрая екипите и доброволците от отличените инициативи се снимаха за спомен с президента Росен Плевнелиев.