"В затвора за момчета непълнолетни престъпници работата е тежка, всеки ден рискуваме живота си, заплащането е унизително", казаха недоволните. В протеста им ги подкрепиха и служителите от съдебната охрана в Монтана. Те издигнаха лозунги „Европа и за нас!“ и „До кога... следващият бюджет?“. Мирният протест се организира от сдружението на служителите в затворите в България“.
Полицаите и всички останали служители на МВР ще получат повишение на заплатите от 1 март. Това предлага вътрешният министър Валентин Радев с промени в наредбата за основните възнаграждения в системата.

Новото увеличение ще е с обещаните от премиера Бойко Борисов 100 млн. лв., след като полицейските синдикати организираха протести при откриването на българското председателство на Съвета на ЕС преди седмица. За новото увеличение от 1 март са нужни 97 млн. лв., става ясно от финансовата обосновка на министър Валентин Радев. Най-ниската основна заплата за униформен със средно образование, вече ще е 798 лв. В момента тя е 722 лв., или увеличението ще е с близо 10%.

В края на миналата година униформените получиха за първи път от години насам коледни бонуси към заплатите си. А от 1 януари възнагражденията им вече бяха увеличени веднъж диференцирано. Миналата година в бюджета на ведомството бяха заделени 55 млн. лв. за полицаите, които работят на терен.

През лятото на 2017-та на полицаите бяха изплатени и парите за униформи за пет години назад.