„Истински героизъм показват тези хора. Работят с висока скорост, на границата на риска“, коментира Борисов и припомни, че от селото бе безопасно изведена седма цистерна.

Днес ще бъде извършена подготовка за транспортиране на най-опасната цистерна, от която изтича газ в течна фаза. Осигурено е от Разград и Девня на всеки 30 минути да пристигат по 8 тона гореща вода за обливането й с цел увеличаване на изпаряването. „При действията няма да бъде преминаван разумният риск“, бе категоричен премиерът. По думите му, вероятно днес ще бъде извършен последен оглед на цистерните, които вече са в кариерата.

Министър-председателят Борисов увери жителите на Хитрино, че са предприети всички необходими действия за бързото преодоляване на последствията от тежкия инцидент. Осигурена е и грижа за животните им. Постоянно се извършват замервания за евентуално утаяване на опасна субстанция в избените помещения. Той съобщи също, че вече са оразмерени 72 къщи с оглед възстановяване на нанесените по постройките щети.