© Kari's photography

Снимки: Карина Вутова

Освен домакините от "Хорце, винце и още нещо...", празничната вечер уважиха Ансамбъл "Мездра", представители на столичния Клуб за народни хора и танци "Мойто либе" с ръководител Анета Вълканова, Фолклорен клуб "Калушари" при Читалище "Развитие" с ръководители Георги Евденов и Ива Ценова, Денс клуб "Виктория" с ръководител Надя Петкова, "Нанков Денс Център" - Враца с ръководител Николай Нанков, Група на народни хора "Лево оро" - Монтана с ръководител Малин Малионов, Фолклорен танцов клуб "Луд гидия" с ръководител Йоанна Аспарухова и Фолклорен танцов клуб "Мераклии" - Мездра с ръководител Ненчо Мариус.

Както повелява традицията, отбраните гости бяха посрещнати с китка здравец, питка и мед от девойки, пременени в народни носии. Всеки от присъстващите пък получи картичка за спомен с послание: "Хорото ни безкрайно. Виното ни омайно. Нещо…имаме в сърцата. И за туй е леко на душата. Не една и две години, а са десет несравними!!! Добре дошли!"

За празничното настроение на танцьорите се погрижиха популярният изпълнител на народни песни Светлин Миланов, Мъжката фолклорна група "Змей Горянин” от Зверино и виртуозите от оркестър "Мераклии”- Хаджидимово с ръководител Николай Пиринлиев и Вокално-инструментална група "Miki Group" - Благоевград с ръководител Мики Любенов. За перфектния звук се погрижи DJ Krum.

За незабравимата вечер на българския фолклор допринесоха също фееричната заря, озарила небето над прохода "Вратцата и бутиковата торта с фолклорни мотиви.

Любезните домакини на вечерта от Клуб "Хорце, винце и още нещо...", разбира се, получиха множество подаръци. Сред най-оригиналните бе този от Клуб за народни хора и танци "Мойто либе" - София: специално изработени фланелки с името на формацията рожденик, любимо хорце и уникални, ръчно изработени бъклица и гравиран кияк за тъпан.