„Бъдете дисциплинирани, защото несъобразената скорост и преминаването през Централната пешеходна зона, създава предпоставки за инциденти. Вярвам, че всеки от вас е отговорен и спазва правилата за движение по пътищата. Похвално е, че толкова млади хора казвате „НЕ“ на наркотиците“ – каза още Каменов.

Преди стартирането на велопохода, секретарят на Общинския съвет по наркотични вещества – Стела Борисова поздрави учениците, включили се в отбелязването на Международния ден. Инструктаж на участниците проведе Ангел Ангелов от клуб „Враца Велообщество“.

Шествието ще премине през главни пътни артерии в града, като след това участниците ще се отправят към прохода Вратцата. Велопоходът ще завърши на разклона за село Згориград, където ще бъде проведена лекция от експерти на Превантивно информационен център – Враца. Програмата предвижда и викторина с награди.

На събитието присъстваха още: общински съветници, заместник-кметът Петя Долапчиева и секретарят на Община Враца – Нина Дакева.

Проявата се организира от ПИЦ към Общински съвет по наркотични вещества – Враца, съвместно с клуб „Враца Велообщество“ и Младежки център, с подкрепата на Община Враца.