Припомняме, че решението за кандидатстване бе единодушно прието от Общинския съвет в Мездра през март миналата година. То бе мотивирано с констатиран недостиг на питейна вода, особено през летните месеци в двете населени места, както и с липсата на резервни водоизточници.

В списъка изготвен от МРРБ са включени общо 234 обекта на стойност над 406 374 769 лв. 105 от тях са на стойност 126 566 331 лв. и са свързани с ВиК инфраструктура. 94 проекта предвиждат ремонт на общински пътища за 233 774 463 лв. и 35 обекта на стойност 46 033 975 лв. са за улична мрежа.

Одобрените обекти са предложени от Националното сдружение на общините в Република България. Избрани са тези, които имат проектна готовност и разрешения за строеж. За всяка община е включен по един обект, посочен като най-важен от местната администрация.

В Северозападна България ще се осъществи ремонт на общински пътища в Берковица, Чипровци, Враца, Роман, Козлодуй, Криводол, Ново село, Ружинци и Видин.

Отпуснатите пари за реконструкция и изграждане на нови участъци в населените меса са включени общините Борован, Бяла Слатина, Вълчедръм, Вършец, Георги Дамяново, Грамада, Лом и Медковец.