108 машини ще чистят снега по републиканската пътна мрежа на територията на област Монтана тази зима. Вече са доставени и нужните количества сол и пясък. Областното пътно управление – Монтана е осигурило близо два пъти повече от нужните количества. На склад има близо 20 000 тона пясък при планирани 11 000 тона и 2 000 тона сол, при план от 1 360 тона.

Следващата седмица започват проверки в общините за готовността на техниката за почистване на снега. „Ще проверяваме всяко превозно средство, което е посочено в плановете на местните власти за зимно поддържане”, каза Росен Белчев.

„Целта е трите области да работим в синхрон по пътищата по време на снеговалеж. Ако успеем, ще се избегне образуването на тапи”, каза Белчев. В следващите дни се очаква съвместна среща на тримата губернатори, за да бъдат обсъдени всички действия за предстоящите месеци. На заседание на кризисния щаб е уточнен начинът на действие.

Републиканската пътна мрежа на територията на област Монтана е 620 километра. В края на месеца губернаторът лично ще провери техниката на фирмата, която поддържа пътищата в региона.