В офиса на Червения кръст в Монтана се приемат дарения от неделя. Десетки граждани вече са занесли това което са преценили , че е необходимо. Направено е и първото парично дарение, което ще бъде преведено по обявената банкова сметка за благотворителната кауза.

„Изискванията са всички неща, които се носят да са нови. Прегледаме ги, за да видим, дали всичко е ново, запазено, защото не всеки си пази етикета. Всяко нещо се пакетира, сортира, описва, само до обяд 8 души донесоха дрехи и завивки”, казва Благовеста Нончева от БЧК-Монтана. Учител е направил и първото парично дарение от 100 лв, Деца искат да направят клуб за добротворство в училище. „Добре е в такива моменти да се отзоваваме, да сме добри“, допълва Благовеста.

Във всички общини в региона също се приемат дарения за Украйна. Адресите могат да се намерят на официалните интернет страници на общините от област Монтана, а на интернет страницата на БЧК са публикувани и телефоните на Червения кръст в областния град, както и банковата сметка за парични дарения.

Източник: novinitem.com