Ангелов посочи още, че съвместно с МВР се създава организация и за логистична подкрепа, така че ваксините лесно и бързо да достигнат до отдалечените населени места и гражданите там да могат да се ваксинират. „Организирате екипи в най-отдалечените и най-малките населени места. Колкото има желаещи – да бъдат ваксинирани. Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места“, категоричен беше Борисов.

Премиерът изрази благодарност към всички лекари и медицински екипи и добави, че масовото ваксиниране няма да позволи на COVID-вълната да се вдига повече.

Министър-председателят напомни, че всички ваксини, които се поставят в България, са одобрени от Европейската агенция по лекарствата. „Всички ваксини са договорени от Европейската комисия, от най-добрите специалисти в Европа. Ваксините са издържали теста, където няма компромиси. Която и ваксина да се сложи, е добра“, отбеляза министър-председателят. Проф. Мутафчийски заяви, че е отчетен спад на смъртността от COVID-19. Налице е и ръст на новохоспитализираните, което обаче не надхвърля капацитета на болниците.

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов докладва, че днес е получена доставка от 25 740 дози от ваксината на Pfizer.

messages.your-oppinion

На чия информация за ваксините срещу COVID-19 се доверявате ?