В ролята на актьори-рецитатори се изявиха младите театрали Александра Валериева, Енола Василева и Ивана Иванчева. На импровизираната сцена във Виенския салон на ресторант "Родина" успешно им партнираше режисьорът на постановката Юли Пухалски, който е и художествен ръководител на трупата. За успеха на пърформанса допринесе и стилното музикално оформление в съпровод на пиано на Цвети Пешевска.

Премиерата на "Слово и Звук" уважиха множество почитатели на поезията и арт музиката от крайискърския град. Сред тях бяха кметът на Мездра Генади Събков и председателят на Читалище "Просвета” Валентин Вълчев.

Поетично-музикалният спектакъл включваше избрани стихове на Борис Христов от неговата дебютна стихосбирка "Вечерен тромпет" (1977).

Трупата за експериментален театър при Народно читалище "Просвета 1925" е сформирана преди около три години. Досега художествено-творческата формация е изнесла поредица представления по повод годишнини от обесването на Васил Левски и по случай празника на жената, а през 2015 г. представи своя прочит на емблематичната поема на Борис Христов "Честен кръст".