Похвалната инициатива е реализирана със съдействието на Христо Христов, бивш управител на Центъра за настаняване от семеен тип №3, а понастоящем психолог в ОУ „Христо Ботев“ - Мездра.

„17 декември - един ден, изпълнен с докосващи, емоционални, разтърсващи моменти..., споделиха по този повод в социалната мрежа инициаторите на кампанията. Нашата скромна група от 9 младежа вярва, че всеки, докоснал се до нечия история с подобна развръзка, остава завинаги съпричастен към тази действителност, която думите и обективите е невъзможно да опишат.

Историите за славното минало на всеки един от тези души, които посетихме, избледняват, когато последват думите им, че никому са непотребни и място тук нямат.

С изморени очи, пълни със сълзи, всеки един от тях ни разказа своята история.

Но в тези изморени очи запалихме искрица надежда и благодарност.

Успяхме да трогнем тези хора с жест, никога невиждан от тях досега! Подарихме им моменти, които сме убедени, че честичко ще си припомнят с усмивка.

В дома за деца с увреждания и лишени от родителска грижа в гр. Мездра получихме топло посрещане и останахме изненадани от отношението и възпитанието както на директорите на дома, така и на децата.

Лицата им сияеха от щастие, щом отвориха своите подаръци! Благодарността си изразиха не само словом, а и с хиляди силни прегръдки и щастливи подскоци!

Благодарим Ви от сърце, мили хора! Заедно събрахме над 1 тон хранителни продукти и напълнихме чувала на Дядо Коледа с прекрасни подаръци! Така зарадвахме над 100 души в област Враца! Благодарим на всеки един от вас, отделил от времето си, за да допринесе за осъществяването на инициативата на „Запази доброто“!

Специални благодарности на Лео Кадели, създател на Платформата „Приятели, помагайте!“, за осигурения транспорт и на Фондация „Бъди Човек“ за осигуреното складово помещение!

Благодарим на Пламен Йорданов - управител на Сватбен център София за съдействието в организацията!

Вашата подкрепа е изключително важна за нас

Пожелаваме Ви най-вече здраве и споделена радост с тези, които обичате!

Весели празници, приятели!“

„Вие сте нашето бъдеще!, написа от своя страна Лео Кадели. Благодаря ви, че ви има! Винаги ще подкрепям такова действие с такива чисти души! Продължаваме!“

Благотворителната кампания „Запази доброто“ се реализира за трета поредна година. През 2017 г. добротворците от 81 СУ „Виктор Юго“ - София зарадваха с топли дрехи децата от Дома за сираци „Св. Николай“ в с. Нови хан, община Елин Пелин, а през 2018 г. подпомогнаха Сдружение „Бъдеще за децата“ с неща от първа необходимост за новородени, деца и подрастващи с увреждания, както и интерната към ОУ „Христо Ботев“ - с. Лопян, община Етрополе.