© lap.bg

Съотборничката на Митко Милица Мирчева, която през годината покри норматив и участва в маратона на Олимпиадата в Рио, в полумаратона на Европейското първенство и стартира на Европейския шампионат по крос кънтри, се нареди на 14-а позиция в анкетата с 27 т.

Едно от новите попълнения в мездренския клуб - Иво Балабанов, раздели 18-о-19-о място в допитването, заедно с Милена Миткова (скок дължина) с по 6 т.

Напълно очаквано за Атлет №1 бе определена вицеолимпийската шампионка в скока на височина при жените Мирела Демирева, която наскоро стана и Спортист №1 на България за 2016 г.. Мирела събра най-много точки - 376, в 19-ото издание на анкетата, организирана от списание „Атлетика”.

Втората позиция с 326 т. заслужи спринтьорката Ивет Лалова-Колио, която е четирикратна победителка в допитването, а третото място безапелационно бе заето от най-добрия ни състезател в скока на височина Тихомир Иванов, финалист от Олимпийските игри, който събра 304 т.

Миналата и по-миналата година Митко Ценов се класира трети в анкетата "Атлет на България", а Милица Мирчева се нареди съответно 12-а през 2015 г. и шеста през 2014 г. Техният треньор Йоло Николов миналата година раздели 21-ва позиция в допитването.