Дейностите, предвидени за неговата рехабилитация, са рязане на храсти, чистене на банкети и отводнителни окопи, изцяло фрезоване на старата, негодна настилка с множество дефекти и с нарушена носимоспособност, без наличен остатъчен живот и цялостно полагане на два нови пласта асфалт. Пътната отсечка е с дължина 3,16 км. Стойността на ремонтните дейности възлиза на 2 830 896, 82 лв. Срокът за изпълнение е до 15.11.2020 г.

Министър Аврамова коментира, че пътната отсечка не е включена в цялостното изграждане на скоростен път Видин-Ботевград, но нейната рехабилитация е належаща. В допълнение Петя Аврамова уточни, че в бъдещото разширение на Е-79, като четирилентов скоростен път, е включен и обходът на Враца.

Министър Аврамова допълни, че Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства и за финансиране на рехабилитацията на близо 9 км от пътя Мизия - Оряхово –Крушовене. Индикативната стойност на проекта е почти 15.2 млн. лв.
Предстои сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж“ при одобряване на проектното предложение.