От държавното обвинение съобщиха, че. на 30.06.тази година около 14.30 ч. на ул. „Александър Стамболийски“ в Мездра, осъденият Иванов управлявал лек автомобил „Фолксваген“ след употреба на наркотични вещества. По надлежния ред – с извършена съдебно-химическа (токсилогична) експертиза било установено, че водачът е шофирал под въздействие на амфетамин. Наложеното на Иванов наказание е три месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „общ“ режим и лишаване от право да управлява МПС за срок от дванадесет месеца. Присъдата не подлежи на обжалване.

По споразумение между Районната и защитата на И. Райков, за извършено от него престъпление му е наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим.

В началото на март, тази година, осъденият Райков отишъл в местността „Етемията“, позната още като „Бреста“, в землището на село Долна Кремена, за да добие дърва за огрев. Успял да отреже два черни бора с бензинов моторен трион, когато на място пристигнали полицейски служители. При извършената проверка било установено, че Райков не притежава позволително за добив, вземане или извозване на дърва от горския фонд. За случая било информирано Държавно горско стопанство в Мездра. Иззетите дървета – собственост на община Мездра, били с височина 14 метра, на възраст 45 години.