Забранява се провеждането на масови прояви – тържества, събори и дискотеки, както и консумацията на алкохол на публични места от 24.00 часа на 25 май 2019 до 24.00 часа на 26 май.

Кметовете и кметските наместници в населените места в Община Мездра с местни сили да организират опазването на обществения ред и да оказват съдействие на дежурните служители от РУ на МВР – Мездра.

В същото време стана ясно, че в София и други градове на страната е взето компромисно решение, относно забраната за алкохол. От Столична община е издадена заповед, според която, алкохолът в изборния ден и в деня за размисъл ще бъде разрешен, заради съвпадението на вота с абитуриентските балове.

Продажбата, сервирането и употребата на алкохол се забранява само в изборните помещения и непосредствено прилежащите до тях територии. Забраната важи за 25 и 26 май.

На останалите места в столицата, както и с оглед провеждането на абитуриентски балове, семейни и обредни ритуали като сватби, кръщенета и тъжни обреди, продажбата, сервирането и консумацията на алкохол е разрешена.