При разпрата разгневените родители я блъскали, а майката й зашлевила шамар. Бащата, който наскоро излязъл от затвора за кражби, я обиждал с нецензурни думи. След като чул виковете на разярените родители, директорът на школото изтичал от кабинета си да ги разтървава. Тогава бащата започнал да бие отбой и да приканва съпругата си да си вървят. Колегите на битата госпожа повикали полиция. Учителката в начална степен е освидетелствана за побоя от лекар и ще търси правата си по съдебен път. " Не съм скубала момичето, само му направих забележка", увери г-жа Лазарова.

По случая работят полицаите от районния участък в град Вълчедръм. Те разпиват и учители и съученици на оплакалото се дете. " Това са примитивни начини на реакция от хора, които нямат завършено основно образование. Не е възможно момичето да е скубано за косите, както се е оплакало вкъщи. Кръвта на родителите кипнала, защото имали такъв случай и преди. Щерка им се оплаквала, че я скубят още в детската градина. Познавам г-жа Лазарова като добър и етичен преподавател от 1996- та година досега и мога да гарантирам за нея на сто процента", заяви шефът на училище "Д-р Петър Берон" Цветан Цветков.

"Това е поредният бой в българско училище, но този път жертва е учителка. Децата са агресивни като родителите си, те са свидетели на груби отношения и насилие у дома и това се пренася в училище. Някога даскалът е бил на почит, а сега какви времена доживяхме -да посягат на педагозите!", коментираха местните за битата учителка.