Мастър шеф Токев бе посрещнат по стар български обичай с хляб и мед и от цял клас бъдещи малки готвачи с красиви бели шапки и кухненски престилки.

Малките журналисти бяха подготвили впечатляваща визитна картичка на именития си гост, с което не само го изненадаха, но и го разсмяха, припомняйки му интересни и позабравени от самия него ситуации.

В препълнената стая гостът бе засипан с въпроси, на които той с удоволствие отговаряше подробно и увлекателно. Той разказа на своите малки слушатели кои са най-важните неща за всеки човек – да се труди, да бъде постоянен и да не се отказва от мечтите си.

Особено интересно бе за децата кога и как е решил да стане готвач. Токев обясни, че още от малък е взел това решение, защото е вярвал, че да бъдеш готвач е престижна професия. И всеки човек, който избере да работи това, което обича, той няма да има нито един работен ден, защото ще върши работата си с любов и удоволствие.

Мастър шеф Андре обясни на всички защо и как трябва да се храним здравословно, че не количеството, а качеството на храната може и трябва да ни засища.

Първокласникът Иван Желязков поздрави госта със стихотворението „Чичо Гошо е готвач”, с което развесели цялата публика. Но малките палавници бяха подготвили истинско предизвикателство към Андре не само да демонстрира своето майсторство в кухнята, но и да изпее заедно с тях песента за зеленчуците.

Със смях и песен започна най-интересната част от срещата – приготвянето на салатата. Мастър шеф Андре също предизвика домакините си и повика уж две асистентки – Магдалена и Ивалина, показа им как се реже с ножа и ги остави да се справят сами, следвайки съветите му.

В края на срещата, директорът на училището Галя Богданова връчи традиционната ученическа книжка на мастър шеф Андре Токев, с оценка Отличен 6, както и колаж с останалите гости на школския вестник.