„Не знаят. Не могат. Но, искат. Така бих нарекъл латиносапунката, в която участвах до онзи ден“, написа Огнянов. Той разкри, че преди месец се е завърнал в отбора заради част от футболистите и хората в града, като поясни, че е имал и действащ договор с клуба.

33-годишният халф разкри още, че поводът за неговото освобождаване е конфликт с млад вратар (Дамян Дамянов) като почертава, че за последната година не е имал проблем с нито един футболист.
„Аз обаче не си правя илюзии, че бях освободен само заради това. Бях освободен заради младия треньор (Ивайло Василев) или по-скоро, заради това, че след загубата с 2:1 от Спартак (Варна) му казах, че е объркал мача... Въпреки всичко Успех на Левски Лом! В който обаче се съмнявам, тъй като знам как се взимат решенията в клуба. Но за това по нататък... И понеже 15 септември мина, а Левски Лом в момента е училище за треньори и футболисти - попътен вятър и успешна учебна година“, завършва Марин Огнянов.

От ръководството на футболния клъб също излязоха със своя позиция относно скандала като обявиха, че с действията си Огнянов е довел до влошаване на обстановката в отбора.

„На извънредно заседание Управителният съвет на ФК „Левски 2020“, след като изслуша Мариян Огнянов, взе единодушно решение за прекратяване на договора между клуба и състезателя по взаимно съгласие. Управителният съвет категорично подкрепя и застава зад старши-треньора Ивайло Василев и неговите помощници и по никакъв начин няма да толерира невъздържани прояви, обидни квалификации и други действия, уронващи доброто име на треньорското ръководство и футболисти от отбора“, пише в сайта на клуба.