До момента по проекта е извършен основен ремонт на концертната зала на просветната институция във Враца, подмяна на седалките, на отоплителната и вентилационната инсталация на сградата, внедрено е енергоспестяващо осветление, както е извършена и реконструкция на сцената. Целта на проекта е да се развие и популяризира културното наследство на градовете Враца и Пиатра Олт.

Делегацията включваше още експерти от румънската община и председателя на читалището във Враца Иванка Караиванова. В рамките на срещата кметът Тудор Удреску представи икономическия и социален профил на града, както и разказа за културно-историческите забележителности. Обсъдени бяха и възможности за реализирането на съвместни проекти в областта на местното самоуправление, сътрудничество в културата, провеждането на общи изложения и форуми.

Уверена съм, че ще продължите да работите, както досега, активно за развитието на Вашата община и се надявам в бъдеще да кандидатстваме заедно по проекти. В лицето на Община Враца ще имате сигурен и доверен партньор", посочи Мария Попова.