"Днешният празничен ден ми дава повод да засвидетелствам дълбокото си уважение към всички Вас - хората, които с нестихващ ентусиазъм, себеотдаване и търпение възпитавате, обучавате и водите напред децата на България. Вашият стремеж да изградите знаещи и можещи личности, намира израз в техните високи постижения, в спечелените проекти, в многобройните им изяви в областта на спорта, изкуствата и науките. Пожелавам Ви да съхраните енергията, надеждата и вдъхновението на професионалисти, осъзнаващи обществената значимост на своята мисия.

Уважаеми родители, бъдетe търпеливи и споделяйте усилията на децата си в преодоляване на всяка трудна стъпка в техния път на образование, израстване и усъвършенстване! Позволете на учителите да Ви направят съмишленици в каузата за развитие на училището, което сте избрали, за да откриете общия път, който дава шанс на всяко дете.

Скъпи ученици, до Вас са хората, с чиято помощ мечтите Ви се превръщат в реалност. Пожелавам Ви вълнуваща и незабравима учебна година. С търпение и воля постигайте отлични резултати, развивайте талантите си, показвайте Вашата уникалност и неповторимост.

Вярвайте в себе си, посрещайте трудностите смело, а успехите - с идеята, че можете повече! Дарявайте Вашите учители, родители и приятели с много радост и уважение! Честита и благословена учебна година!“, пожела областният управител Малина Николова