В детската градина се намира и един от 16-те новооборудвани специализирани кабинети за работа на психолог и логопед. "Щастливи сме, че нашите деца имат възможност да растат в условия, които ще спомогнат пълноценното им развитие и ще им дадат възможност да реализират потенциала си. Детството наистина е приказен период и в него те могат да научат много, стига да получават нужното внимание и, при необходимост, специализирана подкрепа", заяви Галя Петкова, директор на детската градина в монтанското село Лехчево.

Малчуганите се премениха в костюми на приказни герои. "Звездица" е една от 35-те детски градини, част от проекта "Заедно от детската градина", чието начало бе дадено през 2015 г. от УНИЦЕФ и bTV. Той цели да осигури на всяко дете, независимо от неговите потребности, достъп до качествено образование и среда, която да му даде шанс да учи, играе, чете и да се развива заедно с връстниците си. Децата в забавачницата са 100. "Родителите им не могат да отделят пари за детски книжки или това се случва инцидентно", каза Ивайло Спасов от УНИЦЕФ България.

Кампанията „Детството е приказно с книжка в ръка“ се реализира съвместно от УНИЦЕФ в България и е част от общата мисия на трите организации в подкрепа на ранното детско развитие и образование. Набраните книжки, са предоставени на 35 детски градини в областите Шумен, Сливен, Монтана и София, включени в проекта „Заедно от детската градина“ на УНИЦЕФ в България и Министерство на образованието и науката.