Българският шампион пристигна в Чехия с аванс от два чисти гола от първата среща в София, и стигна до равенство 2:2 във втората среща, за да се класира с общото 4:2.

Виктория стартира много активно, владееше топката и разчиташе на едно от най-силните си оръжия - центриранията от корнер. Още при второто такова, в седмата минута, Михал Дюриш откри резултата. Голът падна след центриране на Милан Петржела отляво на Владо Стоянов, Лукас Саша изпусна Дюриш и той засече в мрежата.

Точно 10 минути бяха нужни на Лудогорец, за да върне попадението. Героят пак се казваше Върджил Мисиджан отново. Той се разписа във вратата на Виктория Пилзен и в първата среща. Сега го направи пак, след като бе изведен отлично отдясно от Джонатан Кафу, влезе в пеналта и шутира точно под плонжа на Козачик за 1:1.

След почивката разградчани тръгнаха по-активно, и направиха две опасни атаки още в първите минути.

Арбитърът Ундиано Майенко спиря двубоя за минута точно преди да измине час игра, след като получи сигнал за расистки обиди по адрес на тъмнокожите футболисти на Лудогорец, от чешката агитка.

Флагът на страничния рефер спаси Лудогорец в 60-та минута, когато първо Владо Стоянов отрази шут на Петржела, а съдията не видя и игра с ръка на Паломино, за късмет на българския тим. Топката се озова във вратата на Лудогорец, но според тъч арбитъра Бакош е бил в засада, преди да отправи кълбото в мрежата.

Виктория поведе за втори път в мача в 64-та минута, когато Алеш Матею засече центриране отляво, изпуснат от Натанаел.

Вандерсон направи невероятен пропуск в 68-та минута, като излезе срещу Козачик, преодоля стража, но Матею блокира в последния момент удара му.

Чехите не се отказваха, и натискаха непрекъснато съперника си, но защитата на Лудогорец някакси се справяше.

В последната минута, последната секунда, Клаудио Кешеру направи 2:2 с фантастичен гол от ъгъла на наказателното поле.

Това бе и всичко в двубоя, и Майенко даде последен сигнал след попадението, за да прати Лудогорец отново сред най-големите!!!

Лудогорец ще научи своите именити съперници в четвъртък от 19 часа.

Източник: GONG.BG