Популярният оркестър „Виво Монтана“ и Сава Чиплич ще открият ломския панаир с концерт на 13 септември от 19.30 ч. на полигона до кв. Моминброд. Следващата вечер ще се изяви Саша Сандра, отново на същото място и по същото време. Звездата на сръбската музика Халид Муслимович ще гостува на 15 септември. Фолк фурията Преслава ще зарадва феновете си на 16 септември, отново на полигона и отново от 19.30 ч.

В самия празничен ден, 17 септември, отново на полигона преди кв. Моминброд, също от 19.30 ч., е концертът на народната певица Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

И за петте концертни вечери Община Лом е осигурила безплатен автобусен превоз до мястото на панаира. Осигурен е и паркинг за леки автомобили.

Празничният ден, 17 септември, по традиция ще започне в 9.00 ч. с литургия и молебен за здравето и благоденствието на ломчани в катедралния храм „Успение Богородично”, която ще оглави Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил.

От 11.00 ч., в камерната зала на читалището е тържественото заседание на Общинския съвет, на което с почетни звания ще бъдат удостоени заслужили граждани.