Междувременно с едноразови тренировки на ден „локомотивци” продължават да тренират при домашни условия за предстоящия пролетен дял от шампионата в третия футболен ешелон. Очаква се към подготовката на тима да се присъедини левият халф-бек Давид Стоянов (22 г.), който беше на проби във втородивизионния „Лудогорец II” (Разград), информира старши треньорът Николай Нинов. От столичната Славия ще продължат да следят изявите на централния нападател на „червено-черните“ Валдемар Стоянов (26 г.), с опция за привличането му след края на сезона.

Следващите три контролни срещи на „Локо” (Мездра) отново са у дома: на 23-ти януари с „Витоша U19” (Бистрица), на 27-ми януари с „Балкан” (Ботевград) и на 31-ви януари с „Пещера” (Галата). Следват две проверки навън - на 3-ти февруари с „Чавдар” в Етрополе и на 6-ти февруари с „Балкан” в Ботевград. В последните си два спаринга на 10-ти февруари мездренци приемат „Локомотив U19” (София), а на 14-ти гостуват на „Първа атомна” (Козлодуй).

В първия пролетен кръг от първенството в Северозападната Трета лига, който е на 21-ви февруари, ОФК „Локомотив” гостува на ОФК „Павликени”.