Новият наставник Николай Христозов изведе 20 играчи на първото занимание. Сред тях бяха шестима юноши на клуба - Александър Океан, Йоан Цанев, Милен Илиев, Никола Маринов, Никалас Николов и бившият възпитаник на школата Иван Кирилов, както и няколко нови имена, сред които опитният нападател Деян Христов и познатият на широката аудитория от телевизионен формат за оцеляване – Цветелин Ставрев, който е юноша на столичния „Левски“.

В тима от Мездра се завръщат халфът Пламен Валериев и стражът Христо Георгиев. Пробен период ще изкарат и няколко играчи.

Играещ помощник-треньор ще бъде Светослав Валериев, а треньор на вратарите - Венцислав Иванов. Халфът Ивайло Бояджиев, който е с трайна контузия, ще помага на треньорския щаб.

„Локомотив“ ще тренира четири пъти в седмицата.

„Надявам се да проведем пълноценна подготовка и да няма контузии, за да може всички да започнем първенството“, каза за MediaNews старши треньорът Николай Христозов.

По време на лятната подготовка „Локомотив“ ще изиграе четири контролни срещи. Първата проверка е тази събота, от 10:30 часа, когато на стадиона в Мездра ще пристигне дублиращият тим на „Ботев“ (Враца). На 22 юли „червено-черните“ ще играят с тима на „Академик“ (Свищов), на 28 юли с „Партизан“ (Червен бряг), а на 5 август ще срещне „Дунав“ (Лом).

Жребият за новия шампионат ще бъде изтеглен на 21-ви юли, а първенството в Северозападната Трета лига ще стартира на 12 август.