Домакините поведоха в резултата с "гол от съблекалнята". Още във 2-ата минута на мача Валдемар Стоянов изпълни перфектно пряк свободен удар от границата на наказателното поле, вратарят на столичани изби, но с добавка от непосредствена близост Владимир Найденов се разписа за 1:0.

Гостите отговориха с опасни удари на Алек Манолов (добил популярност с участието си в последния сезон на "Фермата") и на френския защитник Идрис Ба, парирани с вещина от вратаря на "червено-черните" Ивайло Сайков. Между тези две положения стражът на "синьо-червените" отрази страховит изстрел от средна дистанция на Румен Рангелов.

Междувременно главният рефер Димитър Стоянов можеше да отсъди по една дузпа за двата отбора. Най-напред той подмина игра с ръка в пеналта на играч на домакините, а впоследствие не реагира при 100%-нарушение в другото наказателно поле срещу Влади Найденов, след което той напусна принудително терена поради контузия на левия глезен.

Това, както и поредицата от опасни влизания, поизнерви футболистите, стигна се дори до спречквания помежду им. В рамките на 15-на минути пък Манолов от гостите си изкара последователно жълт и червен картон заради оспорване на съдийски решения и пое преждевременно към съблекалните.

През второто полувреме наставникът на столичани Методи Атанасов пусна в игра напълно нов състав. Това освежи играта на гостите и през тази част те доминираха почти напълно на терена. На два пъти след удари на Захари Янков и на Мартин Истатков топката срещна десния страничен стълб на вратата на домакините, а Ивайло Сайков парира опасни изстрели на Николай Лазаров. Заради травма 20-ина минути преди последния съдийски сигнал принудително бе заменен и Михаел Парасков от "железничарите".

В крайна сметка: ОФК Локомотив (Мездра) - Надежда (Доброславци) 1:0.

Локо (Мездра) започна в състав: Ивайло Сайков, Алексзандър Петров, Браиан Стоянов, Николай Михайлов, Любослав Петров, Марио Иванов, Михаел Парасков, Любослав Младенов, Владимир Найденов, Валдемар Стоянов (кап.) и Румен Рангелов. Впоследствие в игра влязоха юношите Росен Крумов, Матю Майкъл и Божидар Ватов.

Следващата контрола на ОФК Локомотив е следващата събота, 9 февруари, от 11:00 часа с третодивизионния Балкан (Ботевград), наставник на който е бившият футболист и треньор на Локомотив 2012 (Мездра) Иван Редовски.