Ето и неговият разказ:

"Това е Михаела. Тя е на 2 годинки от град Мездра. За крехката си възраст, макар и все още неосъзнато, момиченцето се е сблъскало с две загуби. При раждането ѝ, нейната майка получава усложнения, вследствие на които я диагностицират с шизофрения. От този момент тя спира да е пълноценна майка, тъй като не може да полага грижи за детето и на практика то остава без майка. По-късно лекарска грешка погубва живота и на бащата на Михаела, на днешната дата се навършва една година, откакто той не е сред живите. И днес тя е сирак. Единственият човек, който я гледа и който се е превърнал за нея и в майка, и в баща, е нейната баба - баба Краси."

В търсене на помощ, баба Краси попаднала на създадената от Лео платформа "Приятели, ПОМАГАЙТЕ!" и помолила за съдействие.

"Тогава ние - доброволци и дарители, веднага се мобилизирахме да помогнем на малката Михаела и само за няколко дни, тя вече имаше покрив над главата си. Освен него, направихме и оградата и дарихме много други неща. По време на ремонта обаче имаше един знаков за мен момент, в който баба Краси дойде при мен и с треперещ глас ми каза следните думи: "Лео, ако аз умра, това дете остава на улицата. Моля те, грижи се за нея. Ще станеш ли кръстник на Михаела?".

Първоначално не можех да осъзная какво точно ми говори тя, но след секунди си дадох сметка за каква отговорност става въпрос и че всъщност това е награда за мен - доверието на тази жена да ми повери единственото си внуче. Казах ѝ да избере, църква, ресторант и гости и само да ми съобщи датата. Тогава тя ме прегърна силно, плачейки от щастие, а малката сякаш разбираше за какво говорим и тя също се сгуши в мен. През това време в моето съзнание изникна образът на майка ми с 16-те ѝ внучета и правнуци и разбрах какво щастие е това", продължава разказа си Лео.

Обещаното от него вече е факт. Лео Кадели е запазил час за кръщене в църква близо до Мездра на 15 юни. Направил е резервация и в ресторант за 50 души и вече има идея какво ще купи на малкото момиченце. За да стане празникът истински за малката Михаела, Лео се обърна в социалните мрежи със следните думи:

"Каня на този празник "Кръщене на малката Михаела от Мездра" всеки приятел, без значение дали доброволец, или дарител, който е помогнал, за да бъде успешна нейната кауза и днес тя да има покрив над главата си. Аз мисля, че всъщност цялата ни платформа е кръстница на тази красавица заради доброто дело, което направихме за нея. И днес вече малката Михаела и баба Краси, освен покрив, имат и много приятели, които няма да спрат да се грижат за нея. Затова ще очаквам всички вас на това радостно събитие.

Моля, да потвърдите присъствието си на лично съобщение. Каузата й: https://m.facebook.com/groups/417275545337113?view=permal