Чудото на Атанасовден прогони пешеходците, а таксиметровите шофьори не смееха да поемат по-дълги маршрути заради усложнената зимна обстановка.

Намаляха децата, желаещите да се пързалят с кънки на изкуствената леден пързалка в Монтана, след като целият централен площад „Жеравица“ се превърна в ледена писта.

Поривистият вятър, който от снощи духа в региона, скъса жици и остави без ток община Георги Дамяново. Екипи на ЧЕЗ са работили на няколко места преди обяд и електрозахранването вече е възстановено, каза кметът на общината Цветелина Александрова. Вятърът обаче продължава да духа и няма гаранции , че токът няма да спре отново.

Силен порив на вятъра е прекършил тази сутрин висок бор на ул. „Св. Кл. Охридски”. Скъсани са и ел.проводници. в Монтана. След като дървото е отстранено екип на ЧЕЗ възстанови елзахранването в района.

За подобно рядко природно явление местните си спомнят, че е имало преди десетина години.

Според дежурния метеоролог Ваня Славчева след падналия леден дъжд температурите рязко са се повишили до 3 градуса. За утре прогнозата над Северозапада е за по-топло, слънчево време с променлива облачност и температури до 12 градуса. А в събота се очакват валежи от сняг.