Аранжирани красиво и приготвени с майсторлък, ястията бързо се разпродадоха. Сред тях беше рибата "Принцеса" и партньорът й "Принцът" приготвени от шеф готвачите на Детска градина "Звездица”. На тезгяха бяха подредени риби в тесто, риби в кошнички, рибни ястия с гарнитура и украси, и разбира се декорирани с обичайните заподозрени-лимоните.

Рибената чорба за празничния курбан бе приготвена от майстора Димитър Димитров. Той обясни пред MediaNews, че заедно с колегите му от Общинско предприятие "Социални дейности" са сготвили 1500 порции и заяви, че вкусовете качества на курбана са гарантирани, тъй като е приготвен от четири вида риба и е предназначен за свят празник.

Край красиво подредените блюда на базара се тълпяха желаещи да купят най-хубавото, но интересът към "Вълшебната риба" на Детска градина "Радост" беше впечатляващ. Нейните майстори твърдяха, че "Вълшебната риба" сбъдва желания и мераклиите да я сложат на трапезата си бяха много.

Късметът се падна на врачанката Светлана Борисова. Дамата беше радостна, че на празника ще има възможност да пожелае няколко неща и се надява те да се сбъднат. Каза, че с удоволствие участва в благотворителния базар, защото филмите на съгражданина й Людмил Кирков са прекрасни и така ще помогне за създаването на паметен кът за него в града. Късметлийката не каза какво пожелава за себе си, било лично, и усмихната понесе рибното блюдото към дома си, за да сподели желанията със своето семейство.

След като избра рибен специалитет за своето семейство, кметът Калин Каменов лично връчи благодарствени грамоти на всички, предоставили за базара Никулденски гозби.