В една средна круша (приблизително 178 грама) има 101 калории, 0 мазнини, 27 грама въглехидрати (включително 17 грама захар и 6 грама влакна) и само 1 грам протеин. За възрастни над 50-годишна възраст препоръката за мъже е 30 грама на ден, а за жени- 21 грама на ден. Проучвания показват, че един плод може да ни осигури 12% от дневните нужди от витамин С, 10% витамин К, 6% калий и по-малки количества калций, желязо, магнезий, рибофлавин, витамин В-6 и фолиева киселина.

Крушите също съдържат каротеноиди, флавоноли и антоцианини (при тези червена кора). Ето кои са най-големите ползи на тези плодове:

Крушите са богати на важни антиоксиданти, флавоноиди и диетични фибри, които подпомагат храносмилането. Проучване на американския Национален институт по медицина показва, че диети с 14 грама фибри на всеки 1000 калории са свързани със значително намаляване на риска от коронарна болест на сърцето и диабет тип 2. Една средна круша осигурява 6 грама влакна или около 24 процента от дневната нужда от фибри за жена под 50 години.
Увеличават загубата на тегло

Плодовете и зеленчуците, които са с високо съдържание на фибри, ни дават енергия и същевременно имат ниско съдържание на калории. Повишеният прием на фибри, които можем да си набавим от крушите, увеличава загубата на тегло при хора с проблеми с килограмите.

Източник: dnes.bg