На заседанието бяха изнесени данни за щетите, нанесени до момента от стихията. На територията на община Враца преминава вятър със скорост от над 115 км/ч. В три населени места няма ел. захранване - Челопек, Паволче и Згориград, без ток частично са селата Бели извор, Власатица, Девене и Нефела.

Вследствие на ураганния вятър в районна на Е-79, на влизане във Враца откъм Мездра, са се преобърнали два товарни автомобила, а друг, в посока София, е върху мантинелата.

На улица "Поп Сава Катрафилов“ е паднало дърво върху движещ се лек автомобил. Част от дърво е паднало и на бул. "Васил Кънчов“. Има съборени два билборда, счупените са витрините на десетки търговски обекти, както и на залата на Драматично-кукления театър.

Силният вятър е откъснал и част от покрива на сградата на бившето кино в града.

Двама души са с леки наранявания от паднали предмети, пострадалите са обслужени в Центъра за спешна медицинска помощ.

Всички екипи на ОП „БКС-Враца“, пожарната, полицията и Гражданска защита работят за справяне с материалните щети.

Представителите на Кризисния щаб започнаха обиколка на града и на населените места от общината. След един час отново ще се съберат, за да обобщят информацията и да се предприемат мерки за отстраняване на нанесените щети. Обстановката остава динамична. По данни на Националния институт по метеорология и хидрология се очаква ураганният вятър да утихне към 20:00 ч.

Община Враца призовава гражданите за ограничаване на излизането навън, както и преустановяване на движението с лични автомобили на територията на цялата община.

Сигнали може да се подават на телефоните на Дежурния общински съвет по сигурност: 0885 11 88 57.