Кръстева разказа, че етнографската експозиция е подредена от доц. д-р. Йорданка Манкова, дългогодишен музеен работник във Враца. Библиотекарката отбеляза, че експонатите в етнографската зала са предимно от дарения на жители на община Криводол. Сред реликвите има автентични носии характерни за облеклото на хората живели в Ботунския регион. Дарени са сукмани, бръчници, муреници, домакински принадлежности от бита на праотците ни и оръдия на труда от края на 18 до края на 19 век.

При подреждането на археологическата зала Нарцис Торбов обясни, че експозицията обхваща находки от неолита, което е старокаменната епоха, или 40 хиляди години преди новата ера. Минава се през новокаменната епоха, траки, римско време и халколита /медно-каменната ера/. Всички археологически експонати са характерни за криводолският край и Градешница.

От управата на Общината и читалището изразиха благодарност на Регионалния музей във Враца за предоставените им 20 съда от праисторическо, тракийско време, римското владичество и българското Средновековие, които обогатяват местната историческа сбирка. Изключително интересни и в съвсем нов вид, двете зали на музея на Криводол ще посрещнат хилядите жители и гости на града за панаирните дни и стотици местни хора, намерили препитание в чужбина и дошли сега в родния си град за неговия празник.