Първите посетители се очакват в понеделник, 11 май, каза директорът на Регионалния исторически музей във Видин Десислава Божидарова:

"Ние ще се възползваме от заповедта на министъра на здравеопазването и ще отворим "Баба Вида", тъй като тя е предимно музей на открито. В понеделник ще сме готови да отворим входната врата на "Баба Вида". В момента подготвяме всички помещения, дворчето почистваме, както и рова, за да може нашите посетители да се почувстват добре."

Крепостта ще бъде отворена само за индивидуални посещения, групови посещения и беседи няма да има.

Другият значим туристически обект в областта - Белоградчишката крепост, също е отворена за посещения. Разрешени са само индивидуални посещения, групови посещения и беседи няма да има. Въпреки, че обектът е на открито, остава задължителното спазване на дистанция и на всички противоепидемични мерки.

Крепостта работи с обичайното работно време - без почивен ден, от 09.00 до 19.00 часа. Последното влизане е един час преди края на работното време. Билетите за ученици, студенти и пенсионери са 4 лв, за български и чуждестранни граждани - 6 лв. Семейният билет за родители с деца до 18 години струва 12 лв.

Останалите туристически обекти на територията на община Белоградчик не попадат в категорията "музеи на открито" и остават затворени до последващо разрешение от министъра на здравеопазването.