"Свечеряване” е емоционалната изповед на авторката за преминаването по тежкия път към здравето и нормалния ритъм на живот. Представени са дълбоко вълнуващи душата житейски съдби и истории, разкриващи не само страхове, болки и страдания, но и желание за борба с коварната болест и оптимизъм за утрешните дни.

Лекарите са на мнение, че "Свечеряване” трябва да присъства във всички онкологични отделения в страната. Красимира Кацарска развълнува публиката, прочитайки разказа „Пробуждане”, който се ражда при събуждането ѝ в реанимация, след поредната тежка операция. Тя прочете и свои стихове от поетичната си книга „Ако…”. Красимира Кацарска следва максимата, че "който дава обич, получава обич и винаги след свечеряване, ще дойде разсънването”. Тя е издръжлива, борбена, смела и изпълнена с любов към семейството си, учениците и приятели си, както и към всички хора, с които общува.

Красимира Кацарска е родена, живее и работи в Благоевград. Автор е на 66 книги - 17 художествени, 8 литературоведски и 41 учебни помагала за ученици, студенти, стажанти и учители, издадени в почти 90-хиляден тираж. Публикациите ѝ са повече от 1000, поместени в над 65 издания.

Член е на Съюза на българските писатели, на Националната асоциация на литераторите, на Регионалния филиал на Славянското дружество в България. Повече от 40 години работи като учител по литература, като защитава с отличен всички професионално-квалификационни степени и е първият базов учител по методика на литературата към Югозападния университет "Неофит Рилски”. Избрана е за "Учител на годината” за 1999 г.