Депутатът припомни, че ВМРО последователно защитава правата на военнослужещите във врачанския гарнизон. "През 2011 г. се противопоставихме на закриването на военното поделение, организирахме подписка заедно с роднините на военните, участвахме в протестите, заяви Богданов. Своята подкрепа тогава оказа и Красимир Каракачанов, който се срещна с протестиращите, и, слава Богу, през 2014 г. поделението беше възстановено. През настоящия мандат, военният министър направи много за превъоръжаването, за повишаването на възнагражденията на военнослужещите, както и за увеличаване на щатовете в поделенията, включително и във врачанското. Това са допълнителни работни места и доходи за хората от региона.

В качеството си на народен представител участвах активно в Инициативния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война, в резултат на чиято дейност във Враца беше изграден паметник на полк. Васил Таслаков - командир на 35-и пехотен Врачански полк, а в добричкото село Козлодуйци беше издигнат мемориал на загиналите в Добричката епопея. Заедно с това, подпомогнахме отпечатването на историята на Врачанския полк. Скоро предстои о. р. подп. Иван Джунов да издаде нова книга с историята на полка.

Съдействах и за извършването на ремонт на фасадата и хидроизолацията на Военния клуб във Враца във връзка с неговата 120-годишнина. Сега започват ремонтите във Военно формирование 54 990. Всичко това показва една последователна и целенасочена политика за възвръщането на авторитета на Българската армия и издигане статута на българския войник", каза в заключение Красимир Богданов.